Warning: include(/home/pk2architecten/public_html/assets/advanced-cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/pk2architecten/public_html/wp-settings.php on line 95

Warning: include(): Failed opening '/home/pk2architecten/public_html/assets/advanced-cache.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php71/usr/share/pear') in /home/pk2architecten/public_html/wp-settings.php on line 95
Overige werkzaamheden - PK2 Architecten

Overige werkzaamheden

Tevens kunt u via de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving) het antwoord op de meest gestelde vragen vinden en bekijken of u een bouwvergunning nodig heeft.

Wanneer u een vergunning nodig heeft, verzorgen wij de benodigde stukken en dienen deze compleet in bij de gemeente.

Het opstellen van het tekenwerk en de overige benodigde stukken doen wij grotendeels zelf. Echter wanneer constructieve, bouwfysische en/ of installatietechnische berekeningen nodig zijn, coördineren wij de aanvraag van de benodigde stukken bij hierin gespecialiseerde bedrijven.

Door onze ervaring met het onderhoud aan VvE’s kijken wij bij het opstellen van een aankoopkeuring voor een appartement niet alleen naar het appartement zelf, maar nemen in ons advies de staat van onderhoud (voor zover zichtbaar) van de rest van het complex behorende bij de VvE mee. Op deze manier komt u niet voor grote verrassingen te staan, wanneer de staat van onderhoud van uw appartement goed is, maar van de VvE een stuk minder.

Het betreft een indicatie van de te verwachten kosten, waarmee aannemersbegrotingen gecontroleerd en vergeleken kunnen worden. De calculatie kunt u eventueel ook gebruiken voor het afsluiten van een lening (bij de aanschaf van een woning), wanneer u nog geen offertes van aannemers heeft.

De verplichting van het hebben van een Reservefonds betekent dat de VvE geactiveerd moet worden; er dient vergaderd te worden, een onderhoudsplan opgesteld en iedere eigenaar dient een financiële bijdrage (gebaseerd op het onderhoudsplan) te leveren in het Reservefonds.

Voor veel kleine VvE’s is het lastig een professionele bestuurder te vinden, omdat de kosten in verhouding erg hoog zijn ten opzichte van een grote VvE. Een kleine VvE kiest daarom vaak voor eigen-bestuur. Aangezien bij het opstarten diverse zaken komen kijken, waar de meeste mensen weinig verstand van hebben, bieden wij graag onze hulp aan; door middel van een toelichting – eventueel tijdens een vergadering – vertellen wij u graag waar u als VvE rekening mee dient te houden. Wij zijn geen bestuurder, maar helpen uw VvE graag bij het opstarten/ activeren.

In de loop der jaren zijn wij vaak VvE’s tegengekomen die een plan laten opstellen, maar daarna niet de stap zetten om het onderhoud ook daadwerkelijk te laten uitvoeren. Daarom bieden wij de mogelijkheid, naast het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan, de VvE te begeleiden tot en met de uitvoering.

De diverse stappen van plan tot uitvoering, in het kort:

 indien gewenst, opstellen werkomschrijvingen uit te voeren onderhoud;

 offerte aanvraag bij diverse aannemers en beoordeling van deze offertes;

 indien van toepassing, aanvraag bouw- en/ of sloopvergunning;

 directievoering (begeleiden/ overleg met de aannemer);

 houden van toezicht, door regelmatige controles van de werkzaamheden van de aannemer;

 oplevering en afronden uitvoering.

Bovenstaande werkzaamheden hoeven niet als één geheel door ons uitgevoerd te worden. Ook de uitvoering van één of meerdere onderdelen behoort tot de mogelijkheden.

Naast de uitvoering van bovenstaande werkzaamheden door VvE’s met een eigen bestuurder, voeren wij deze werkzaamheden ook in opdracht van een professionele bestuurder uit.

Wanneer u uw pand wilt laten splitsen in diverse appartementen kunnen wij het benodigde tekenwerk voor u uitvoeren.

Ook voor ander bouwkundig tekenwerk kunt u ons bureau inschakelen.

Bekijk onze projecten

Neem contact op