Warning: include(/home/pk2architecten/public_html/assets/advanced-cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/pk2architecten/public_html/wp-settings.php on line 95

Warning: include(): Failed opening '/home/pk2architecten/public_html/assets/advanced-cache.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php71/usr/share/pear') in /home/pk2architecten/public_html/wp-settings.php on line 95
Energielabel & maatwerkadvies - PK2 Architecten

Energielabel & maatwerkadvies

Energielabel

Huiseigenaren zijn sinds 1 januari 2008, wanneer zij een woning gaan verkopen of verhuren, verplicht een energielabel te laten opstellen.

Het energielabel geeft inzicht in de energetische kwaliteit van de woning en laat zien hoe het energieverbruik van de woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Om eenvoudig aan te geven of de woning wel of niet efficiënt omgaat met energie, wordt de energie-index vertaald naar een energieklasse en kleur. Zeer energiezuinige woningen hebben een groen A-label, zeer onzuinige woningen hebben een rood G-label.

Aan het energielabel is een lijst gekoppeld met standaard maatregelen om het energieverbruik van de woning te verlagen. Bijvoorbeeld het isoleren van dak, vloer en muren of het aanbrengen van isolerend glas. Deze adviezen zeggen niets over kosten, opbrengsten en/ of comfort.

Voor meer (achtergrond) informatie over het energielabel kunt u contact met ons opnemen, maar u kunt deze informatie ook op de website van MilieuCentraal vinden.

Maatwerkadvies/ energiebesparingsadvies

Wilt u als eigenaar uw huis verbouwen en energiezuiniger maken, dan is het mogelijk een maatwerkadvies/ energiebesparingsadvies (voorheen EPA-advies) te laten opstellen.

Een maatwerkadvies is een uitgebreid plan waarin het gebruikersgedrag en de huidige energetische kwaliteit van de woning in kaart worden gebracht. Aan de hand van deze gegevens zetten wij voor u op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen. Het uiteindelijke plan wordt opgesteld op basis van uw wensen (besparen, verbeteren comfort, duurzaamheid, etc.).

Het maatwerkadvies geeft tevens inzicht in het huidige energielabel en het ‘vernieuwde energielabel’ op basis van geplande maatregelen.

Wij zijn gediplomeerd EPA-adviseur woningbouw en zijn gecertificeerd via BuildingLabel.com

Wij kunnen u uiteraard ook ondersteunen bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen.

Bekijk onze projecten

Neem contact op